Login

Afmetingen zeecontainer

Scherpe prijzen

24/7 échte service

Ons team vergelijkt, regelt en ontzorgt

Goederen worden vaak verzonden in zeecontainers op grote containerschepen. Deze containers zijn geschikt voor het vervoeren van grote ladingen vracht. Hoe meer zeecontainers je nodig hebt om je producten te vervoeren, hoe hoger de transportkosten zullen zijn. Het is vaak lastig om te bepalen hoeveel containers je nodig hebt, omdat er uiteenlopende container maten en container soorten zijn. Daarnaast worden deze zeecontainers gevuld met pallets. Maar hoeveel pallets passen er nu eigenlijk in een zeecontainer? En wat zijn de precieze afmetingen van zo’n zeecontainer?

Soorten en maten zeecontainers

Dagelijks vervoeren vrachtschepen honderdduizenden zeecontainers met daarin de meest uiteenlopende goederen. Wanneer jij jouw goederen wil vervoeren per vrachtschip en je goederen dus in zo’n zeecontainer dient te plaatsen, kan het goed zijn om te weten zijn welke soorten zeecontainers bestaan en wat de precieze maten van deze containers zijn. De standaardmaat van een zeecontainer wordt aangeduid met TEU (Twenty feet Equivalent Unit). Eén TEU is 20 voet, oftewel circa 6 meter lang. Het grootste deel van de zeecontainers is 1 TEU (20 voet) of 2 TEU (40 voet) lang. In de tabel vind je de precieze afmetingen van de diverse zeecontainers.

Overzicht containers: soorten & maten

Vraag hier jouw overzicht aan! 

Vul jouw gegevens in, dan sturen wij het overzicht zo snel mogelijk naar jou op!

Team Freight Forwarding respecteert je privacy aan de hand van de Algemene Verordering Gegevensbescherming wet

Heb je geen volledige (FCL) container nodig om je goederen te vervoeren? Maak dan gebruik van gedeelde (LCL) containers. Je deelt de container dan met andere zendingen die naar dezelfde haven gaan. Dit is niet alleen beter voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Hoeveel pallets passen er in een zeecontainer?

Wanneer je goederen wilt verzenden, gebeurt dit vaak per pallet. Per dag worden er miljoenen pallets verzonden. Deze worden weer geladen in (zee)containers, die vervoerd worden over de hele wereld. Maar hoeveel pallets passen er in een zeecontainer?
Er is geen eenduidig juist antwoord op deze vraag. Om deze vraag te beantwoorden, is het namelijk belangrijk om te weten dat pallets er in alle soorten en maten zijn. De soorten pallets die het meest worden gebruikt zijn:

  • De Europallet (80 x 120 cm);
  • De Blokpallet (100 x 120 cm);
  • CP pallets, oftewel chemiepallets. Dit zijn negen gestandaardiseerde pallets, die veelal gebruikt worden in de Chemie Industrie.

In een 20 voet container passen 11 europallets en 9 of 10 blokpallets, en in een 40 voet container passen 23 of 24 europallets en 20 of 21 blokpallets.

Hulp nodig bij het bepalen van de afmetingen van de container?

Weet je zelf niet welke pallet gebruikt wordt in het vervoer van jouw goederen? Of wil je nog meer informatie over de afmetingen van de zeecontainer en de precieze kosten die komen kijken bij het vervoeren van je goederen in een zeecontainer? Wij helpen je graag om deze informatie te verkrijgen. Bij TFF hebben we specialistische kennis, jarenlange ervaring én een wereldwijd netwerk. Daarnaast hebben wij geen eigen vrachtschepen, zodat we geen rekening hoeven te houden met vaste rederijen. Dat maakt ons flexibel!
Neem contact met ons op of maak een account aan in de TFF Xpress Portal, dan vinden wij het antwoord op jouw vraag!

Klaar om aan de slag te gaan?

Kies dan hieronder de optie die het best bij jouw situatie past.
We staan klaar om jou verder te helpen.

Weet je al wanneer je je pakket op welke locatie wilt hebben en laat je de rest het liefst aan ons over?

Wil je zelf de tarieven voor onze opties voor het versturen van je pakket online vergelijken en direct boeken?

Heb je behoefte aan een vrijblijvend adviesgesprek om de opties voor het versturen van je pakket te bespreken?

Zelf graag je zendingen boeken en beheren?

Vraag dan nu een GRATIS account aan voor de TFF Xpress verzendportal en profiteer van de vele voordelen