Login

Team Freight Forwarding: Wie zijn we en wat doen we?

26/12/2022

Je wil jouw pakketten, onderdelen of goederen over de hele wereld verzenden. Waar ga je beginnen? Hoe pak je dit aan? En vooral, waar is alle informatie te vinden zodat je niet voor verrassingen komt te staan? We leggen je graag uit hoe TFF al jarenlang succesvol te werk gaat als expediteur, wat de voordelen zijn van samenwerken met één partij en wat wij verder voor jou kunnen betekenen. Je hebt hierbij de regie volledig zelf in handen, waarbij TFF graag met je meedenkt en je adviseert. We bieden niet voor niks 24/7 échte service, om jou alle zorgen omtrent je logistieke uitdagingen uit handen te nemen!

No data was found

De diensten en expertise van TFF

TFF is inmiddels al jarenlang actief als expediteur in het internationale speelveld. Onze ervaren specialisten draaien al heel wat jaren mee, en kunnen jou op basis van hun ervaring een goed onderbouwd advies geven over alle transportmogelijkheden die er zijn. De belangrijkste pijlers waar de diensten van TFF op gebaseerd zijn, zijn luchtvracht, zeevracht, wegtransport en treintransport.

Luchtvracht is in de meeste gevallen de snelste transportoptie, zeker op het moment dat het een langer of intercontinentaal transport betreft. Met luchtvracht krijg je natuurlijk te maken met verschillende uitdagingen. Welke kosten komen erbij kijken? Hoe verzeker ik mijn producten op de juiste manier, zodat ik een minimaal risico heb? Hoe ga ik om met uiteenlopende regelgevingen in verschillende landen? Met onze specialistische kennis kunnen wij jou helpen om deze vragen voor jouw specifieke situatie te beantwoorden.

Kosten zeecontainer vervoeren.Naast luchtvracht is zeevracht een populaire optie voor het transport over een langere afstand. Hierbij kun je kiezen voor het gebruik van een volledige container (Full Container Load), maar deze krijg je natuurlijk niet in alle gevallen helemaal gevuld. Vandaar dat het via TFF ook mogelijk is om een zending te versturen met ‘Less Container Load'. Hierbij wordt een container gedeeld met andere zendingen die dezelfde bestemming hebben. Dit is natuurlijk kostenefficiënter en ook nog eens beter voor het milieu, want er wordt zo optimaal mogelijk gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Daarnaast wil je bij zeevracht natuurlijk graag up-to-date blijven van de status van jouw transport, aangezien dit transport in de basis lang onderweg is. Wij monitoren dit voor je, zodat je altijd weet waar je aan toe bent en daarop kunt plannen.

Ben je op zoek naar een partij die jou kan ondersteunen bij het coördineren van jouw wegtransporten? Het kan namelijk een uitdagende klus zijn om uit te zoeken wat voor jou de meest voordelige manier is om jouw goederen van A naar B te krijgen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de verzekering of aan welke voorwaarden moeten je goederen voldoen bij verzending? Of het nu een transport binnen Nederland betreft of een internationaal transport, TFF werkt al jarenlang nauw samen met transportbedrijven door heel Europa. Door dit uitgebreide netwerk en onze jarenlange ervaring, kunnen wij altijd een passende oplossing op maat bieden tegen scherpe tarieven.

De laatste belangrijke pijler is treintransport. Jouw zendingen versturen aan de hand van treintransport is een goedkope en duurzame oplossing op het moment dat je deze vergelijkt met wegtransport. Door de goede treinverbindingen in Europa is het een betrouwbare manier om jouw goederen op de plek van bestemming te krijgen. Daar staat dan wel tegenover dat de zending langer onderweg is. Maar welke termijnen en doorlooptijden moet je hierbij aan denken? En hoe zorg je ervoor dat je qua verzekering en douane afhandeling alles hebt afgedekt? Wij coördineren regelmatig transporten over het spoort, en adviseren je hier graag over op basis van onze meest recente kennis en ervaring.

De voordelen van een samenwerking met één partij

Als vanzelfsprekend biedt het enkele voordelen om jouw transporten bij één partner onder te brengen. We hebben kunnen concluderen uit ervaringen met onze klanten dat het als zeer prettig ervaren wordt dat er voor alle zendingen één persoon aanspreekpunt is, die jou en jouw bedrijf kent. Hierdoor kan er altijd snel een passende oplossing gevonden worden die aansluit op jouw wensen en eisen. Je kunt hierbij dus altijd 24/7 terugvallen op een vertrouwd gezicht dat bekend is met je bedrijfsprocessen en de actualiteiten binnen jouw bedrijf en branche.

Het is natuurlijk erg prettig dat alle kennis zich bij ons onder één dak bevindt. Je hoeft niet met verschillende partners in zee te gaan, bijvoorbeeld een partij voor zeevracht, een partij voor luchtvracht en een partij voor wegtransport. Bij TFF regelen we het complete plaatje voor jou, en zorgen we ook nog eens dat alles op elkaar wordt afgestemd! Zo nemen we bij jou alle zorgen weg en kun je bij vragen altijd bij jouw vaste aanspreekpunt terecht. Door onze jarenlange kennis en ervaring weten we inmiddels als geen ander hoe belangrijk het is om alle processen gestroomlijnd te hebben. Hierdoor kun jij als klant ervan uit gaan dat je goederen op het afgesproken moment op de afgesproken plek geleverd worden. Dit scheelt jou een enorme hoeveelheid regelwerk en kopzorgen, en zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Bij TFF denken wij graag met je mee als het op jouw zendingen aankomt. Hiervoor kunnen we natuurlijk de beschreven transportmogelijkheden aanwenden zoals luchtvracht, zeevracht, wegtransport en treintransport. Daarnaast kan TFF je natuurlijk bij alle verder voorkomende zaken helpen, denk hierbij aan het regelen van jouw vrachtverzekering, inklaring bij de douane, spoedtransporten of het meedenken in de optimalisatie van jouw supply chain processen.

Het is naast alle services die wij bieden ook mogelijk om zelf jouw transporten te regelen via onze verzendportal TFF Xpress. Hier regel je eenvoudig zelf jouw transporten en kun je evengoed terugvallen op de betrouwbare 24/7 échte service die we bieden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een erg interessante ontwikkeling is dat we ons nieuwe systeem via een API koppeling kunnen integreren in jouw bedrijf. Hierdoor hoeven zendingen niet meer handmatig geboekt te worden, maar wordt dit proces geautomatiseerd uitgevoerd. Dit scheelt weer tijd en moeite!

Heb je een incidentele of structurerele transportuitdaging? TFF denkt graag met je mee over de meest efficiënte invulling hiervan. Neem contact met ons op via onderstaande button en zet vandaag nog de eerste stap in het efficiënt versturen van jouw goederen!

Gerelateerde artikelen

Whitepaper

Pakketten B2B versturen: de 10 meest gemaakte fouten

07/07/2022
Veelvoorkomende fouten bij het versturen van B2B pakketten zijn o.a. het kiezen van de verkeerde vervoerder, foutief verpakken van de verzending of het vergeten van het bijvoegen van de juiste documenten. Er komt veel kijken bij het business to business versturen van pakketten waardoor het soms fout kan gaan. Daarom is het belangrijk om diverse keuzes af te wegen voordat je een pakket verstuurt.
Whitepaper

Invoerrechten: Wanneer en hoeveel moet ik betalen?

12/08/2022
Whitepaper

Overzicht: containers soorten & maten

15/08/2022
Whitepaper

To-do-list voor het importeren en exporteren na de Brexit

15/08/2022

Klaar om aan de slag te gaan?

Kies dan hieronder de optie die het best bij jouw situatie past.
We staan klaar om jou verder te helpen.

Weet je al wanneer je je pakket op welke locatie wilt hebben en laat je de rest het liefst aan ons over?

Wil je zelf de tarieven voor onze opties voor het versturen van je pakket online vergelijken en direct boeken?

Heb je behoefte aan een vrijblijvend adviesgesprek om de opties voor het versturen van je pakket te bespreken?

Zelf graag je zendingen boeken en beheren?

Vraag dan nu een GRATIS account aan voor de TFF Xpress verzendportal en profiteer van de vele voordelen