Login

De Brexit

Scherpe prijzen

24/7 échte service

Ons team vergelijkt, regelt en ontzorgt

De Brexit

Het Verenigd Koninkrijk heeft de Europese Unie per 31 januari 2020 verlaten. Vanaf het moment dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie heeft verlaten geldt een overgangsperiode tot en met 31 december 2020. Gedurende deze overbruggende tijdsperiode moet het Verenigd Koninkrijk zich nog houden aan de regel- en wetgeving conform de Europese Unie. Als je wel eens zendingen van of naar het Verenigd Koninkrijk verstuurt is het van belang dat je op de hoogte bent van alle wijzigingen omtrent douaneformaliteiten rondom het versturen van pakketten van en naar het Verenigd Koninkrijk. De Brexit zorgt tevens voor het ontstaan van complexe logistieke vraagstukken.

De Brexit en de gevolgen voor de logistieke sector

De Brexit gaat hand-in-hand met een aantal veranderingen rondom de douaneafgiften. Het wordt er allemaal niet gemakkelijker op. Dit heeft met name te maken met formaliteiten rondom regelingen en procedures. Voorheen ging dit allemaal conform EU-regelingen. Vanaf 2021 wordt dit vergelijkbaar met enkele andere niet EU-landen. Welke partij verantwoordelijk is voor de douaneaangiften bij het verzenden van en naar het Verenigd Koninkrijk is afhankelijk van de Incoterms 2020. Hierbij is het van belang om goed te weten of je als bedrijf een zending conform de vervoerscondities én alle geldende wet- en regelgeving omtrent de Brexit verstuurt.

Whitepaper: To-do-list voor het importeren en exporteren na de Brexit

Team Freight Forwarding helpt jou graag verder met een transportvraag. Ons team van specialisten heeft jarenlange ervaring en staat met veel enthousiasme voor je klaar. Onze specialisten denken graag met je mee, vandaar dat we je graag adviseren rondom de veranderingen die gepaard gaan met de Brexit. In onze whitepaper ontdek je onder andere:

  • Wat er gaat veranderen met betrekking tot douaneformaliteiten

  • Welke voorbereidingen je kunt treffen

Als je na 31 december 2020 een zending gaat versturen naar het Verenigd Koninkrijk, is het van belang om dit conform de nieuwe formaliteiten te doen om onverwachte teleurstellingen te voorkomen. Anders kan het namelijk voorkomen dat er onverwachte kosten om de hoek komen kijken, kan jouw zending vertraging oplopen of in het ergste geval helemaal niet aankomen in het land van bestemming. Daarom is het van belang dat je goed voorbereid bent.

Brexit whitepaper:

Zorg dat je goed voorbereid bent op de naderende Brexit, zodat je ook na de overbruggingsperiode zorgeloos je pakketten naar het Verenigd Koninkrijk kan sturen. 
 
Team Freight Forwarding respecteert je privacy aan de hand van de Algemene Verordering Gegevensbescherming wet

Ben jij Brexit-ready? Doe de checklist!

Team Freight Forwarding respecteert je privacy aan de hand van de Algemene Verordering Gegevensbescherming wet

Over TFF Logistics

Of je nu een pakketje naar Duitsland gaat verzenden of een container bulkgoederen uit het Verre Oosten gaat importeren, Team Freight Forwarding helpt je graag verder. Ons team van specialisten heeft jarenlange ervaring en biedt de oplossing voor jouw transportvraag, óók na de Brexit. Met veel enthousiasme staan we 24 uur per dag voor je klaar. We denken mee, adviseren én besparen je graag onverwachte kosten en teleurstellingen. Wij zetten alles op alles op jouw logistieke zorgen uit handen te nemen. Je staat als klant écht centraal.

Wil je altijd een duidelijk overzicht van jouw zakelijke zendingen mét all-in-prijzen? Neem dan gerust contact met ons op voor een geheel vrijblijvende demo van onze TFF Xpress Portal. Als je nog verdere vragen hebt naar aanleiding van onze whitepaper dan horen wij het natuurlijk graag.