Ontzorging van het Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum in Amsterdam: met meer dan 200 schilderijen, 500 tekeningen, meer dan 700 brieven en Van Gogh’s verzameling Japanse prenten bezitten zij de grootste verzameling werken van Vincent van Gogh ter wereld. Vanuit de eigen webshop verzendt het museum niet alleen veel binnen Nederland, maar tegenwoordig zelfs wereldwijd. Ook organiseert het museum pop-up musea over de hele wereld, zodat iedereen de kunst van Van Gogh kan ervaren.

Veiligheid voorop bij waardevolle transporten

De aard van de zendingen maakt het transport wat complexer dan standaard is. Een mooie uitdaging voor het team van TFF.

Peter Vogler: “We versturen o.a. waardevolle 3D-replica’s naar onze pop-up stores. Tijdens het transport moet men extra voorzichtig met de zendingen omgaan. Ook is er vaak tijdsdruk. Dit maak onze zendingen ook wat complexer.”

Veiligheid staat bij TFF voorop bij dit soort waardevolle transporten. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij waar we extra aandacht voor moeten hebben. Zo konden we ook het Van Gogh Museum ondersteunen en zorgen wegnemen.

Echt meedenken en zorgen wegnemen als logistiek partner

Welk transporttype het best past bij de vraag van onze klant, hangt van een aantal factoren af. Voor het Van Gogh Museum kozen we uiteindelijk voor een combinatie van luchtvracht en Express dienst. Zo profiteerde het museum van de voordelen van beide modaliteiten.

Peter Vogler: “Bij TFF vind ik alle modaliteiten onder 1 dak. Ik heb veel contact gehad met Jaap Theo en Pieter. Ze kregen van mij de vrijheid om zelf met goede oplossingen te komen. Als mijn zendingen maar op de juiste plek aankwamen op het juiste moment. Dat was in het geval van de VS een behoorlijke uitdaging. Maar voor Jaap Theo en zijn team geen probleem. Ze dachten mee over de slimste luchthaven, wisten hoe het zat met de complexe lokale regelgeving en pakten moeilijke issues direct aan. Problemen waren ze steeds voor. Ook heel prettig was de open manier van communiceren van het team. Ik had daardoor echt het gevoel dat mijn zorgen uit handen werden genomen. We gaan om tafel om te kijken hoe we meer kunnen samenwerken, zo denken ze mee over bijvoorbeeld warehousing. Ik heb hier alle vertrouwen in.”

Ons team staat voor je klaar. Vraag gratis een offerte aan.

Neem contact met ons op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Of neem direct contact op met een van onze medewerkers. We helpen je graag verder.