Inklaring douane

Scherpe prijzen

24/7 échte service

Ons team vergelijkt, regelt en ontzorgt

Goederen importeren? Ons team regelt inklaring bij de douane

Bij het importeren van goederen komt veel kijken. Importeer je per lucht-, zee- of wegtransport van buiten de Europese Unie? Dan is inklaring bij de douane een belangrijk punt. De douane controleert of de goederen Nederland in mogen en oordeelt hoeveel btw en invoerrechten je moet betalen. Gaat het om veel goederen? Dan is dit een tijdrovende klus. Het team van TFF neemt zorgen en administratie rondom de inklaring graag van je over.

Export zonder zorgen

Ga jij juist goederen exporteren? Ook dan kan je rekenen op onze hulp. Administratieve handelingen rondom doorvoer en uitklaring nemen we van je over. De uiteindelijke kosten maken we inzichtelijk op de verzamelfactuur. Dat is wel zo handig.

Kosten bij de douane

De douane bekijkt dus of je btw en invoerrechten moet betalen en hoeveel. De hoogte van deze bedragen hangt af twee dingen: het land van herkomst en de productsoort. De kosten zie je bij ons altijd duidelijk op de handige verzamelfactuur terug. Denk daarbij aan:

  • Inklaringskosten
  • Invoerrechten
  • Omzetbelasting (Btw)
  • Accijns

Wil je weten welk tarief van invoerrechten bij jouw producten hoort? Bekijk dan de database van de Nederlandse douane of de Market Access Database van de Europese Unie.

De juiste documenten voor inklaring

We geven je graag persoonlijk advies over het importeren  en exporteren van goederen. Ook kan je ons machtigen als fiscaal vertegenwoordiger. Je hoeft de btw niet direct bij de douane te betalen, maar pas bij de periodieke btw-aangifte. Welke documenten heb je nodig bij het inklaren bij de douane?

  • vrachtbrief, AWB of BL;
  • handelsfactuur;
  • certificaat van oorsprong;
  • ATR-formulier of factuurverklaring.

Inklaring douane en afhandeling door TFF

Wij je graag de organisatie rondom je import uitbesteden? Ons team heeft jarenlange ervaring met het regelen van wereldwijd transport. Je kunt rekenen op deskundig advies en een goede afhandeling van je gehele transportvraag. Ook het verzorgen van douane inklaring, inclusief alle documenten en facturatie is bij ons in goede handen.

GRATIS whitepaper:

Fouten bij het versturen van B2B pakketten

Voorkom onverwachte kosten én ga goed voorbereid aan de slag met het versturen van zakelijke pakketten.

Team Freight Forwarding respecteert je privacy aan de hand van de Algemene Verordering Gegevensbescherming wet

Ons team staat voor je klaar. Vraag gratis een offerte aan.

Neem contact met ons op
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Of neem direct contact op met een van onze medewerkers. We helpen je graag verder.