Login

Goedkoop verzenden via treintransport?

Kies voor treintransport: goedkoop, veilig en duurzaam

Je wilt vracht verzenden naar Italië of importeert goederen uit Denemarken. De keuze voor transport over land heb je al gemaakt. Maar ook dan zijn er verschillende opties. De Europese spoorverbindingen zijn goed. Treintransport is goedkoper en duurzamer dan wegtransport. Reken er wel op dat je zending langer onderweg is. Wat zijn de doorlooptijden? Hoe zit het met douaneafhandeling? Kan ik een deel van een wagon gebruiken? Team Freight Forwarding heeft jarenlange ervaring in het treintransport. Je kunt bij ons team terecht voor advies en praktische hulp bij het boeken en beheren van je zending.

Containers voor treintransport: FCL of LCL?

Kies je voor treintransport? Dan kan je grote (bulk)partijen in containers versturen. Verzending gaat per volle container (Full Container Load) van 40FT. Heb je geen volledige container nodig? Dan kan je bij TFF een container delen met andere zendingen die naar dezelfde terminal gaan (Less Container Load). Dit is niet alleen voordeliger, maar ook beter voor het milieu. Wel kost het wat meer tijd, doordat de vracht gesorteerd moet worden. We adviseren je hier graag over.

Treintransport China

De afstand tussen China en Europa is groot. Een uitdaging wanneer je als bedrijf je logistieke keten wilt optimaliseren qua doorlooptijden en kosten. Treintransport van en naar China is hierdoor sinds een aantal jaar populair. In 15 tot 18 dagen brengt de trein containers vanuit Noord- en Midden-China naar Europa. Luchtvracht is sneller, maar duurder. Zeevracht is goedkoper, maar kost veel meer tijd. Daarnaast is treintransport een duurzame vorm van internationaal transport.

Onze treintransport-op-maat service

We beschikken over specialistische kennis, jarenlange ervaring én een wereldwijd netwerk. Je kunt zeggen dat we de juiste mensen op de juiste plaats hebben zitten. Een hele zorg minder voor jou. Nu kan jij weer bezig met andere zaken die belangrijk zijn. We bieden je qua treintransport o.a.:

Deur-tot-deur of terminal-tot terminal

Volledige container (FCL) of gedeelde container (LCL)

Douane-afhandeling

Consolidatie

Administratie en (vervoers)documenten

Vrachtverzekering

GRATIS whitepaper:

Fouten bij het versturen van B2B pakketten

Voorkom onverwachte kosten én ga goed voorbereid aan de slag met het versturen van zakelijke pakketten.

Team Freight Forwarding respecteert je privacy aan de hand van de Algemene Verordering Gegevensbescherming wet

Wij delen graag onze kennis met jou

Whitepaper

Pakketten B2B versturen: de 10 meest gemaakte fouten

07/07/2022
Veelvoorkomende fouten bij het versturen van B2B pakketten zijn o.a. het kiezen van de verkeerde vervoerder, foutief verpakken van de verzending of het vergeten van het bijvoegen van de juiste documenten. Er komt veel kijken bij het business to business versturen van pakketten waardoor het soms fout kan gaan. Daarom is het belangrijk om diverse keuzes af te wegen voordat je een pakket verstuurt.
Whitepaper

Invoerrechten: Wanneer en hoeveel moet ik betalen?

12/08/2022
Whitepaper

Overzicht: containers soorten & maten

15/08/2022
Whitepaper

To-do-list voor het importeren en exporteren na de Brexit

15/08/2022

Unieke en bijzondere zending? Geen enkel probleem!

“Wat wij doen? Wij maken materiaal om mee te roeren, maar dan van enórme grootte en op grote schaal. We leveren roerdwerken en mixers aan voornamelijk Multinationals in de Benelux, maar ook wereldwijd. Denk aan roerwerken voor ijs of olie. Bijna elke zending is uniek en daarom hebben we een vervoerder nodig die expertise heeft en goed kan adviseren over welke manier van transport het meest handig en voordelig is. Dat kan wegtransport zijn, maar ook luchtvracht of treintransport. Gelukkig doen we zaken met TFF!”

Jan Gerrit Braaksma, Jongia

Klaar om aan de slag te gaan?

Kies dan hieronder de optie die het best bij jouw situatie past.
We staan klaar om jou verder te helpen.

Weet je al wanneer je je pakket op welke locatie wilt hebben en laat je de rest het liefst aan ons over?

Wil je zelf de tarieven voor onze opties voor het versturen van je pakket online vergelijken en direct boeken?

Heb je behoefte aan een vrijblijvend adviesgesprek om de opties voor het versturen van je pakket te bespreken?

Zelf graag je zendingen boeken en beheren?

Vraag dan nu een GRATIS account aan voor de TFF Xpress verzendportal en profiteer van de vele voordelen