Overzicht: containers soorten & maten

15/08/2022

Goederen worden vaak verzonden in zeecontainers op grote containerschepen. Deze containers zijn geschikt voor het vervoeren van grote ladingen vracht. Hoe meer zeecontainers je nodig hebt om je producten te vervoeren, hoe hoger de transportkosten zullen zijn. Het is vaak lastig om te bepalen hoeveel containers je nodig hebt, omdat er uiteenlopende container maten en container soorten zijn. Daarnaast worden deze zeecontainers gevuld met pallets. Maar hoeveel pallets passen er nu eigenlijk in een zeecontainer? En wat zijn de precieze afmetingen van zo’n zeecontainer?

Auteur: Sjoerd
Geschatte leestijd: < 1 minuut
Kosten zeecontainer vervoeren.

Soorten en maten zeecontainers

Dagelijks vervoeren vrachtschepen honderdduizenden zeecontainers met daarin de meest uiteenlopende goederen. Wanneer jij jouw goederen wil vervoeren per vrachtschip en je goederen dus in zo’n zeecontainer dient te plaatsen, kan het goed zijn om te weten zijn welke soorten zeecontainers bestaan en wat de precieze maten van deze containers zijn. De standaardmaat van een zeecontainer wordt aangeduid met TEU (Twenty feet Equivalent Unit). Eén TEU is 20 voet, oftewel circa 6 meter lang. Het grootste deel van de zeecontainers is 1 TEU (20 voet) of 2 TEU (40 voet) lang. In de tabel vind je de precieze afmetingen van de diverse zeecontainers.

 

Hoeveel pallets passen er in een zeecontainer?

Wanneer je goederen wilt verzenden, gebeurt dit vaak per pallet. Per dag worden er miljoenen pallets verzonden. Deze worden weer geladen in (zee)containers, die vervoerd worden over de hele wereld. Maar hoeveel pallets passen er in een zeecontainer?
Er is geen eenduidig juist antwoord op deze vraag. Om deze vraag te beantwoorden, is het namelijk belangrijk om te weten dat pallets er in alle soorten en maten zijn. De soorten pallets die het meest worden gebruikt zijn:

  • De Europallet (80 x 120 cm);
  • De Blokpallet (100 x 120 cm);
  • CP pallets, oftewel chemiepallets. Dit zijn negen gestandaardiseerde pallets, die veelal gebruikt worden in de Chemie Industrie.

In een 20 voet container passen 11 europallets en 9 of 10 blokpallets, en in een 40 voet container passen 23 of 24 europallets en 20 of 21 blokpallets.

 

commerce-container-export-379964

Gerelateerde artikelen

Blog

Blog bericht 1

06/07/2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Nieuwsbericht

Nieuws bericht 1

06/07/2022
Whitepaper

Pakketten B2B versturen: de 10 meest gemaakte fouten

07/07/2022
Blog

Blog bericht 2

07/07/2022

Klaar om aan de slag te gaan?

Kies dan hieronder de optie die het best bij jouw situatie past.
We staan klaar om jou verder te helpen.

Weet je al wanneer je je pakket op welke locatie wilt hebben en laat je de rest het liefst aan ons over?

Wil je zelf de tarieven voor onze opties voor het versturen van je pakket online vergelijken en direct boeken?

Heb je behoefte aan een vrijblijvend adviesgesprek om de opties voor het versturen van je pakket te bespreken?

Zelf graag je zendingen boeken en beheren?

Vraag dan nu een GRATIS account aan voor de TFF Xpress verzendportal en profiteer van de vele voordelen