Invoerrechten: Wanneer en hoeveel moet ik betalen?

12/08/2022

Invoerrechten, onderdeel van douanerechten, zijn belastingen die worden geheven op producten die vanuit landen buiten de Europese Unie worden geïmporteerd. Deze belastingen worden geheven om de eigen markt de beschermen. Heel plat gezegd wordt er met het invoeren van invoerrechten het importeren van goederen minder aantrekkelijk gemaakt. Naast invoerrechten moeten er ook nog inklaringskosten betaald worden. Dit zijn de kosten die de vervoerder van het pakket maakt bij het inklaren van het pakket bij de douane. Bij het innen van invoerrechten wordt er door de douane geen onderscheid gemaakt tussen particulier of bedrijf.

Auteur: Sjoerd
Geschatte leestijd: < 1 minuut
unnamed

Waarom invoerrechten?

Als je goederen wilt importeren vanuit buiten de Europese Unie moet je meestal invoerrechten betalen. De hoogte van deze invoerrechten hangt af van de TARIC-code van het product en van het land waar de producten vanuit worden geïmporteerd. Daarbij is het ook belangrijk om te weten of er bij jouw zending sprake is van tariefpreferentie. Dit is een handelspolitieke regeling waarmee is bepaald dat over sommige producten geen invoerrechten hoeft te worden betaald. Wij helpen jou een handje met het inschatten van de kosten bij het importeren. Vraag hieronder jouw whitepaper aan met alle informatie op het gebied van invoerrechten!

 

Problemen met het bepalen van de hoogte van de invoerrechten?

Met bovenstaande tools en tips is het mogelijk om een indicatie te verkrijgen van de hoogte van de invoerrechten. Bij Team Freight Forwarding kunnen wij je echter voorzien van een precieze indicatie van deze kosten. Ons team van specialisten heeft jarenlange ervaring met het importeren van goederen uit landen zowel binnen als buiten de EU.

 

 

action-asphalt-auto-193667_kopie

Heb je interesse in de TFF Xpress portal?

In de TFF Xpress portal is het mogelijk om jouw internationale transporten op een goede manier te regelen. Benieuwd welke voordelen deze portal biedt? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende demo.

sales@tfflogistics.com +31 (0)20-7920200

Gerelateerde artikelen

Blog

Blog bericht 1

06/07/2022
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Nieuwsbericht

Nieuws bericht 1

06/07/2022
Whitepaper

Pakketten B2B versturen: de 10 meest gemaakte fouten

07/07/2022
Blog

Blog bericht 2

07/07/2022

Klaar om aan de slag te gaan?

Kies dan hieronder de optie die het best bij jouw situatie past.
We staan klaar om jou verder te helpen.

Weet je al wanneer je je pakket op welke locatie wilt hebben en laat je de rest het liefst aan ons over?

Wil je zelf de tarieven voor onze opties voor het versturen van je pakket online vergelijken en direct boeken?

Heb je behoefte aan een vrijblijvend adviesgesprek om de opties voor het versturen van je pakket te bespreken?

Zelf graag je zendingen boeken en beheren?

Vraag dan nu een GRATIS account aan voor de TFF Xpress verzendportal en profiteer van de vele voordelen