Login

Zeecontainer: handige informatie voor je transport

Scherpe prijzen

24/7 échte service

Ons team vergelijkt, regelt en ontzorgt

Waarom je moet kiezen voor vrachtverzekering

Je zending van A naar B sturen klinkt misschien heel eenvoudig, maar achter de schermen komt er toch meer bij kijken dan je denkt. Hierdoor kan er ook veel misgaan. Je wilt natuurlijk niet dat de lading in slechte staat op haar bestemming aankomt. Dit is namelijk niet alleen maar nadelig voor je portemonnee, maar het is ook niet al te best voor het imago van je bedrijf. Helaas kun je nooit zeker weten dat jouw lading volledig onaangetast op de plaats van bestemming aankomt. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Daarom zou je wel een vrachtverzekering af kunnen sluiten, waarbij je jezelf beschermt tegen verloren of beschadigde vracht. Daarbij is een vrachtverzekering mogelijk vanaf begin tot eind, dus ook van deur-tot deur of terminal-tot-terminal.

Het belang van een eigen vrachtverzekering

Team Freight Forwarding (TFF) raadt je aan om een vrachtverzekering af te sluiten om de volgende redenen:

  • Het is mogelijk dat je koper of leverancier misschien wel verzekerd is, maar dit brengt risico’s met zich mee. Wanneer je zelf een vrachtverzekering afsluit, weet je precies wat de dekking is en onder welke voorwaarden je een vergoeding krijgt.
  • In het geval van verlies of beschadiging door een natuurramp, ben je zelf aansprakelijk voor verlies of beschadiging van de lading, niet de expediteur.
  • Ook ben je zelf verantwoordelijk wanneer de lading gestolen wordt of verkeerd behandeld is. Vervoerders kunnen hun aansprakelijkheid soms beperken d.m.v. FenEx of andere condities. Het kan zelfs voorkomen dat de vervangingskosten niet gedekt zijn.

Welke vrachtverzekering moet ik kiezen?

Welke vrachtverzekering je kiest, hangt o.a. af van je goederen en het transporttype dat gebruikt wordt voor de zending. Ons team helpt je graag met het uitkiezen van de juiste vrachtverzekering. Zo kijken we samen naar je wensen en adviseren we op die manier de juiste vrachtverzekering, om er zeker van te zijn dat je beschermd bent tegen (financiële) tegenvallers. 

Kosten van een vrachtverzekering

We bereken graag de kosten van jouw gekozen vrachtverzekering voor je zending. De kosten voor de vrachtverzekering kun je vinden op de handige verzamelfactuur.

Klaar om aan de slag te gaan?

Kies dan hieronder de optie die het best bij jouw situatie past.
We staan klaar om jou verder te helpen.

Weet je al wanneer je je pakket op welke locatie wilt hebben en laat je de rest het liefst aan ons over?

Wil je zelf de tarieven voor onze opties voor het versturen van je pakket online vergelijken en direct boeken?

Heb je behoefte aan een vrijblijvend adviesgesprek om de opties voor het versturen van je pakket te bespreken?

Zelf graag je zendingen boeken en beheren?

Vraag dan nu een GRATIS account aan voor de TFF Xpress verzendportal en profiteer van de vele voordelen